CALENDAR CULTURAL 2021

/
1 min read

Câteva repere

  • Revista Secolul 20 – premiată, în 1987, la Beaubourg, în Franța, drept cea mai bună revistă de literatură și artă din epocă – a împlinit, în 2021, 60 de ani existență. 
  • Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR) a digitalizat toate numerele revistei Secolul 20 din perioada 1961-1991, dorind să se facă utilă generației tinere.
  • Proiectul de digitalizare a fost inițiat de Cătălin-Teodor Dogaru și Oana-Georgiana Enăchescu, iar grafica aparține lui Florin Andoni. Iată, mai jos, coperta și fața DVD-ului:



  • Editura Humanitas (https://humanitas.ro/) a publicat cele trei romane ale lui Dinu Pillat într-un singur volum, cu ocazia aceluiași centenar.


  • La Radio România Cultural (https://www.radioromaniacultural.ro/), pe 17 noiembrie, emisiunea „Acolade” a găzduit, la rubrica „Amfitrion”, un interviu cu Bogdan Tătaru-Cazaban, despre teologul francez Olivier Clément și volumul „Transfigurarea timpului în lumina tradiției ortodoxe”, apărut la Editura Spandugino (https://edituraspandugino.ro/). Dialogul a marcat centenarul nașterii lui Olivier Clément.

 

 

Previous Story

Eveniment – Serbarea de la Putna 150

Next Story

Eveniment – In memoriam Dan Hăulică

Latest from Blog