Adrian Alui Gheorghe – „Marturii artistice”

1 min read

În preajma zilei de nastere a talentatului poet și prozator și a generosului editor ADRIAN ALUI GHEORGHE, i-am solicitat un interviu despre activitatea sa cultural-literară. A fost un prilej de a recompune parcursul scrisului său, apariția volumelor de poezie, proză, eseistică, încununate, multe dintre ele, cu premii prestigioase din partea Uniunii Scriitorilor, a Târgurilor de Carte, editurilor și a altor instituții culturale.

De asemenea, în convorbirea purtată la microfonul Revistei Culturale Trinitas, am readus în discuție un act absolut injust, comis împotriva lui Adrian Alui Gheorghe: demiterea lui din postul de manager al Bibliotecii „G. T. Kirileanu” din Piatra-Neamț, bibliotecă în care a activat toate departamentele, transformând-o într-un spațiu al întâlnirilor, dezbaterilor, evenimentelor culturale, aducând laolaltă participanți nemțeni din toate generațiile.

Noi ne exprimăm înalta admirație pentru ținuta intelectuală a lui Adrian Alui Gheorghe, pentru toată lucrarea pe care a înfăptuit-o în cadrul bibliotecii din Piatra-Neamț, animând, ca niciodată, viața culturală a orașului. În locul unor distincții pentru vrednicia lui, Adrian Alui Gheorghe a fost îndepărtat, în mod abuziv, din funcție de o comisie de nespecialiști.

Revista on-line „Memorie culturală” îi dorește sănătate și rezistență, inspirație și forță pentru scris, prietenii durabile și păstrarea credinței.

„La mulți ani!”, domnule Adrian Alui Gheorghe”!

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI : „Primele încercări literare”

Next Story

„Cu faţa la tovarăşul Nicolae Ceauşescu!”

Latest from Blog

„Serafim la vedere”

În toamna lui 2024, Ioana Diaconescu, poetă, prozatoare, cercetătoare în Arhivele CNSAS, publicistă, a fost încununată cu

„Cărțile Memoriei”

În 17 decembrie 2024, distinsa doamnă Monica Pillat a susținută o remarcabilă conferință, intitulată „Memoria cărților”,

MOROMEȚII 3

Regizorul Stere Gulea a oferit cinefililor și iubitorilor de literatură un nou episod din seria „Moromeții”.