Alex Stefanescu – „Sara pe deal”

1 min read

„Nourii curg, raze-a lor șiruri despică”

Sara pe deal – Mihai Eminescu

De câțiva ani, criticul literar Alex Ștefănescu recitește, poem cu poem, creația lirică eminesciană și o reinterpretează în spiritul vremii noastre, apropiindu-l pe cititorul actual de poezia lui Mihai Eminescu.

La rubrica de astăzi, ascultați un admirabil comentariu al poemului „Sara pe deal”. El a fost difuzat în cadrul emisiunii „Revista Culturală Trinitas”, Radio Trinitas, marcând astfel, ziua de 15 iunie (1889), când Mihai Eminescu se strămuta în veșnicie.

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Orfelinatul. Sau altfel despre (dis)continuitatea ideilor

Next Story

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI : „Ce va fi fost întâi: ființa sau cuvintele?”(I)

Latest from Blog