Balada – Adrian Lesenciuc

La Editura Creator din Brașov, a apărut recent o carte cum rar mai citim astăzi: Balada de Adrian Lesenciuc. Romanul, scris cu talent și deosebită însuflețire de autorului lui, se bazează pe biografia marelui compozitor Ciprian Porumbescu. Iraclie, tatăl lui Ciprian, și fiul lui, compozitorul cunoscutei „Balade”, rămân „pildă nemuritoare a omului care înfrânge istoria cu ceea ce e mai frumos și profund în sufletul unui popor: cântecul.”

ADRIAN ALUI GHEORGHE, poetul, prozatorul și criticul literar a cărui autoritate este recunoscută în lumea literară, comentează, atașant și esențial, tulburătorul roman al lui Adrian Lesenciuc, Balada. Fragmentul pe care îl veți audia a fost difuzat la „Revista Culturală Trinitas” (Radio Trinitas

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Articolul anterior

Cenaclul de luni

Articolul următor

CRĂCIUNUL COPILĂRIEI

Ultimele articole publicate în Forumul artelor

SILVIA RADU – 85

Sculptorița „Grădinii cu îngeri”, SILVIA RADU a împlinit, în 30 iunie 2020, 85 de ani. O