FEMININUL PROFESIUNILOR ȘI ALTE FENOMEME LINGVISTICE ACTUALE

/
1 min read

Cu doamna prof. univ. Rodica Zafiu – Facultatea de Litere a Universității din București, autoare a mai multor volume de analiză a limbii române actuale, semnatara celei mai bune rubrici despre schimbările și inovațiile care au loc în vocabularul limbii române și în aria semnificației cuvintelor, am început, la Radio Trinitas, în cadrul emisiunii „Revista Culturală Trinitas”, un serial radiofonic despre fenomenele de astăzi ale limbii române.

Un prim episod s-a referit la femininul profesiunilor în limba română. Vă propunem să ascultați al doilea episod, în care vom continua tema amintită, dar vom aborda și alte subiecte despre corectitudinea exprimării.

Secvența a fost difuzată, duminică, 23 aprilie 2023, la „Revista Culturală Trinitas”.

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Horea Paștina și Cristian Dițoiu – expoziție de pictură

Next Story

Andreea Nanu la Bookfest: de la proză, la dramaturgie și traducere literară – o călătorie în lumea Cărții

Latest from Blog