Horia-Roman Patapievici „Misterul poeziei”

1 min read

Iubitori și critici pătrunzători de literatură se dovedesc și gânditori de elită din cultura română actuală, chiar cu formație științifică, precum domnul Horia-Roman Patapievici. La evenimentul lansării volumului „Întredeschideri”, antologia de poeme a Monicăi Pillat, apărută la editura Baroque Books and Arts, în 2019, domnul Horia-Roman Patapievici a început cu o mică disertație despre poezie. Vă oferim prilejul să-l ascultați la rubrica de astăzi.

Fragmentul a fost difuzat în emisiunea „Revista Culturală Trinitas”, Radio Trinitas, din 5 ianuarie 2020.

[audiomack background=”1″ src=”https://audiomack.com/embed/song/memorie-culturala/horia-roman-patapievici-despre-poezie”]

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

George Banu despre Dan Haulica

Next Story

Mostenirea Eminesciana

Latest from Blog