Mircea Cărtărescu – Despre Poezie

1 min read

Mircea Cărtărescu: „Orice poezie mi se spunea, o învățam imediat pe de rost.”

Câți dintre părinți mai îndeamnă copiii să învețe pe dinafară versuri? Probabil că din ce în ce mai puțini, întrucât copiii lor apelează la memoria telefonului mobil chiar și pentru versuri.

Ei bine, la rubrica Forumul artelor, de astăzi, Mircea Cărtărescu pledează, prin amintirile și mărturiile lui, admirabil exprimate, pentru memorarea poeziilor. Ceea ce veți asculta reprezintă un segment din dialogul Dan C. Mihăilescu – Mircea Cărtărescu, desfășurat, cu mai mult timp în urmă, la Librăria Humanitas Cișmigiu, în cadrul seriei tematice „Cărțile care ne-au făcut oameni”.

Fragmentul a fost difuzat la Revista Culturală Trinitas, Radio Trinitas, în data de 11 iunie 2017.

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI : „DOI NUCI MAIESTUOȘI”(II)

Next Story

Orfelinatul. Sau altfel despre (dis)continuitatea ideilor

Latest from Blog