O Filozofie a Educatiei

1 min read

Imperioasă nevoia de structurare a învățământului și educației, în vremea noastră! Editura Spandugino vine în întâmpinarea acestei necesități cu o carte excepțională. Este vorba despre Jacques Maritain, „O filosofie a educației”, volum îngrijit admirabil de Miruna Tătaru-Cazaban și Bogdan Tătaru-Cazaban.

Cartea a apărut în colecția „Perpetuo” a Editurii Spandugino, colecție coordonată de cei doi rafinați intelectuali. Traducerea din limba franceză și postfața poartă semnătura Mirunei Tătaru-Cazaban. Prefața este semnată de Guy Avanzini.

Cine este Jacques Maritain și care sunt ideile forță din cartea sa „O filosofie a educației” veți afla din convorbirea cu Miruna Tătaru-Cazaban și Bogdan Tătaru-Cazaban. Veți constata cât de actuală se dovedește cartea lui Jacques Maritain și cât de clare sunt principiile la care trebuie să revenim în educația tinerelor generații, spre a diminua criza profundă și chiar procesul de descompunere în care se află învățământul astăzi. Toți responsabilii din zona educației ar trebui să parcurgă volumul.

Fragmentul pe care vi-l propunem spre audiție a fost difuzat la emisiunea „Revista Culturală Trinitas” (Radio Trinitas) din 3 aprilie 2022. 

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Manuscrisele cioraniene

Next Story

MIRCEA SCARLAT (10.04.1951-18.12.1987)

Latest from Blog