„Oriunde te-ai duce, porți țara cu tine.”

„Oriunde te-ai duce, porți țara cu tine.”

1 min read

„La scara sensurilor lumii, îmi place să-mi imaginez că există un înger al compasiunii și al suferinței irosite, care lasă, la îndemâna fiecărei națiuni, lovite și călcate în picioare de istorie, câteva instrumente de recuperare, restituire ori salvare. Națiunea le poate vedea ori ignora, folosi ori irosi, duce la finalitate ori abandona. Dar, un timp, ele sunt acolo, la îndemână, vizibile, pregătite să salveze ceea ce se mai poate salva din ceea ce fusese adânc, superior, profund și înalt în civilizația națiunilor lovite.”

Acestea sunt câteva dintre ideile lui Horia-Roman Patapievici pe care le regăsim pe coperta a patra a volumului „Despre viață, destin și nostalgie”, Humanitas, 2022.

O nouă carte a lui Horia-Roman Patapievici presupune, ca și cele anterioare, lectura cu creionul în mână. „Despre destin, viață și nostalgie”, cu structura ei tripartită, ne invită la căutarea, în paginile ei, a filoanelor adânci care circulă prin gândirea autorului.

 Vă invităm să audiați un fragment dintr-o convorbire amplă pe care am purtat-o cu domnul Horia-Roman Patapievici, pornind de la temele din volumul amintit. Convorbirea a fost difuzată la Radio Trinitas, în emisiunea „Revista Culturală Trinitas” din 5 martie 2023.

Catalin-Teodor este redactorul-sef al revistei online de jurnalism cultural "Memorie Culturala".
El crede ca fiecare dintre noi putem deveni mai buni in ceea ce facem, in fiecare zi.
De aceea, prin articolele publicate, prin seminariile tinute, prin sfaturile oferite, incearca sa puna in aplicare acest crez.

Previous Story

Mihai Șora (7.XI.1916 – 25.II.2023)

Next Story

Seria de autor Teodor Baconschi de la Editura Spandugino

Latest from Blog