„Acasă, departe”

1 min read

La Editura Polirom, în colecția „Ego. Proză”, a apărut, recent, romanul „Acasă, departe” de Adrian G. Romila. Cartea a fost lansată la Târgul Internațional de Carte Bookfest, 24-28 mai 2023. 

„Acasă, departe” este, după opinia noastră, cel mai bun roman de până acum al lui Adrian G. Romila. „Zeppelin”, „Apocalipsis” au fost și ele foarte bine primite de critica literară, dar recenta carte, „Acasă, departe”, a produs deja o explozie a receptării critice, în sensul aprecierii, la cotă înaltă, a valorii ei. 

Cu puțin timp înainte de lansarea la Bookfest, i-am solicitat autorului, ADRIAN G. ROMILA, o convorbire pe câteva teme care se desprind din cuprinsul romanului. Vă invităm să ascultați o parte din acest dialog, difuzat la Radio Trinitas, în emisiunea „Revista Culturală Trinitas” din 28 mai 2023.

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

OM CÂINE

Next Story

INVIZIBILII de Ioana Pârvulescu

Latest from Blog