„Cantemir: din tată-n fiu”

1 min read

Istoricul ȘTEFAN LEMNY (rezident la Paris, cercetător la Biblioteca Națională a Franței), autorul volumului „Cantemireștii. Aventura europeană a unei familii princiare din secolul al XVIII-lea” (Polirom, 2010), a susținut prelegerea „Cantemir: din tată-n fiu”, la Colocviul „Pater et filius. Continuitate în cultura română și europeană” (Putna, 24-28 august 2017), în care a recompus lanțul dinastiei domnești și culturale a Cantemireștilor: Constantin Cantemir, Dimitrie Cantemir, Antioh Cantemir.

Ascultați o parte consistentă a comunicării lui Ștefan Lemny, difuzată la Revista Culturală Trinitas, Radio Trinitas.

 

Legendă fotografie

Putna, 24-28 august 2017. De la stânga la dreapta: prof. univ. Ștefan Afloroaei, istoric Ștefan Lemny, ambasador Ștefan Nicolae. Foto: Dacian Andoni

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI : „Poveștile copilăriei” (I)

Next Story

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI : „Poveștile copilăriei” (II)

Latest from Blog