Constantin Chiriac la Théâtre de la Ville – Paris

1 min read

Personalitate de cea mai mare anvergură a teatrului românesc actual și a artelor spectacolului, în general, domnul Constantin Chiriac – actorul, regizorul și genialul director al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – se bucură de recunoaștere deplină pe toate meridianele lumii. 

Recent, domnul Constantin Chiriac a fost invitat de Théâtre de la Ville, Paris, cu prilejul redeschiderii Sălii „Sarah Bernhardt” a celebrului teatru parizian. În programul alcătuit pentru acest eveniment, actorul Constantin Chiriac a interpretat, pentru publicul francez, o secvență din romanul „Singuraticul” de Eugène Ionesco. 

Vă invităm să-l ascultați pe președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu vorbind, cu aceeași pasiune, participare, dorință de a transmite semenilor săi cum se poate ajunge la izbânzi extraordinare. Secvența face parte din ampla convorbire transmisă la Radio Trinitas, în emisiunea „Revista Culturală Trinitas”, 29 octombrie 2023

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

PAVEL BOȚU ȘI NICHITA STĂNESCU 

Next Story

Distincție la Chișinău

Latest from Blog