Distincție la Chișinău

1 min read

Criticul literar și conferențiarul universitar de la Facultatea de Litere din București, DANIEL CRISTEA-ENACHE, a fost distins cu Medalia „Ion Creangă” a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Republica Moldova, amfitrion fiind prof. univ. Adrian Ghicov.  În fața a peste 200 de participanți, studenți, masteranzi, profesori, autorul volumului „Scriitori din Basarabia”, Ed. Știința, Chișinău, 2023, Daniel Cristea-Enache a primit medalia chiar din partea rectorului universității, doamna Alexandra Barbăneagră.

Mai multe detalii veți afla dintr-o scurtă convorbire cu distinsul laureat, criticul literar DANIEL CRISTEA-ENACHE, transmisă în emisiunea „Revista Culturală Trinitas”, Radio Trinitas, 5 noiembrie 2023.

Foto: Roman Cecan

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Constantin Chiriac la Théâtre de la Ville – Paris

Next Story

15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale

Latest from Blog