De ce am plecat de acasa?

în Orizonturi culturale Autor:

Cu puțin timp în urmă, ilustrul critic de teatru GEORGE BANU, președinte de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, a fost invitat de Ștefana Pop-Curșeu, director artistic al Teatrului național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, să țină o conferință cu titlul „De ce am plecat de-acasă? Emigrația teatrală românească”.

Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Literaturii Române, unde s-a lansat și numărul 2/2018 al revistei „Studia Dramatica” a Universității clujene.

George Banu a decelat categorii de oameni de teatru care au emigrat în alte zări ale lumii, în deceniile comuniste, și care, cu câteva excepții, nu s-au putut exprima deplin în arta lor.

Vă invităm să ascultați un fragment din extrem de interesanta conferință susținută de GEORGE BANU.


Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.