De ce am plecat de acasa?

Cu puțin timp în urmă, ilustrul critic de teatru GEORGE BANU, președinte de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, a fost invitat de Ștefana Pop-Curșeu, director artistic al Teatrului național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, să țină o conferință cu titlul „De ce am plecat de-acasă? Emigrația teatrală românească”.

Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Literaturii Române, unde s-a lansat și numărul 2/2018 al revistei „Studia Dramatica” a Universității clujene.

George Banu a decelat categorii de oameni de teatru care au emigrat în alte zări ale lumii, în deceniile comuniste, și care, cu câteva excepții, nu s-au putut exprima deplin în arta lor.

Vă invităm să ascultați un fragment din extrem de interesanta conferință susținută de GEORGE BANU.


Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Articolul anterior

Perpessicius

Articolul următor

Simbolistica crucii

Ultimele articole publicate în Orizonturi culturale

De docta ignoratia

Una dintre colecțiile remarcabile ale Editurii Polirom este „Biblioteca Medievală”, inițiată de Alexander Baumgarten, profesor universitar

Etnogeneza

„Etnogeneză și țuică” este titlul formulat într-un mod cu totul neașteptat al cărții semnate de VINTILĂ

Scrisoare pentru Ida

În data de 18 mai (joi), orele 18.30, la librăria Cărturești Verona (Ceainărie) va avea loc

„Parisul Personal”

La salonul de carte LIVRE PARIS (24-27 martie 2017), George Banu, președinte de onoare al Asociației Internaționale