Divinul critic

1 min read

Cât de importante sunt instituțiile într-o cultură reprezintă un postulat, o axiomă! Instituțiile și institutele ordonează viața culturală și conferă valorilor recunoașterea lor de către marele public.

Un eveniment de mare anvergură s-a desfășurat, în 30 ianuarie 2020, în Aula Academiei Române. Este vorba despre sărbătorirea a 70 de ani de la înființarea Institutului de Istorie și Teorie literară „G. Călinescu”. Primul director al Institutului a fost „divinul critic” – așa cum este numit George Călinescu. Instituția este condusă astăzi de acad. Eugen Simion.

În deschiderea festivității, din Aula Academiei, domnul acad. IOAN-AUREL POP, președintele înaltului for, a elogiat „munca de erudiție, de acribie și de promovare a culturii scrise din patrimoniul poporului român”, muncă ce reprezintă marca Institutului sărbătorit.

Ascultați în întregime rostirea domnului acad. Ioan-Aurel Pop

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Traian Cherecheș – un talent de anvergură

Next Story

Avem libertatea de a alege?

Latest from Blog

„Serafim la vedere”

În toamna lui 2024, Ioana Diaconescu, poetă, prozatoare, cercetătoare în Arhivele CNSAS, publicistă, a fost încununată cu

„Cărțile Memoriei”

În 17 decembrie 2024, distinsa doamnă Monica Pillat a susținută o remarcabilă conferință, intitulată „Memoria cărților”,

MOROMEȚII 3

Regizorul Stere Gulea a oferit cinefililor și iubitorilor de literatură un nou episod din seria „Moromeții”.