Eveniment – „Comunismul și consecințele sale” – Thierry Wolton

1 min read

Un eveniment de mare anvergură a fost organizat de Fundația „Academia Civică” și Fundația „Spandugino”, la „Memorialul Sighet” din str. Jean-Louis Calderon nr. 66, București. Cele două admirabile fundații și-au unit eforturile în construirea unui proiect de lungă durată, constând într-o conferință lunară susținută de o personalitate recunoscută din spațiul românesc și din afara lui. Ciclul de conferințe a fost deschis de Thierry Wolton, autorul, printre altele, al trilogiei „O istorie mondială a comunismului”: „Călăii”, „Victimele” și „Complicii”, tradusă și în limba română, la Editura Humanitas.

Au fost trei zile de conferințe, 11-13 octombrie 2022, reunite sub genericul „Comunismul și consecințele sale”. Sala de conferințe a „Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței”, din București, a fost arhiplină, în fiecare dintre cele trei zile. La sfârșitul evenimentului, i-am solicitat domnului Thierry Wolton un interviu pe tema consecințelor unui regim de represiune, cum a fost comunismul. Ascultați un fragment din această convorbire, difuzată la Radio Trinitas, în emisiunea „Revista Culturală Trinitas”.

 

Catalin-Teodor este redactorul-sef al revistei online de jurnalism cultural "Memorie Culturala".
El crede ca fiecare dintre noi putem deveni mai buni in ceea ce facem, in fiecare zi.
De aceea, prin articolele publicate, prin seminariile tinute, prin sfaturile oferite, incearca sa puna in aplicare acest crez.

Previous Story

PEN România

Next Story

Andreea Răsuceanu – Premiul Academiei Române

Latest from Blog