Evocare Paul Gherasim (1925-2016)

În perioada 10-11 august, la Mănăstirea Lainici, s-a desfășurat colocviul cu tema „Scrierile, cuvintele și lucrările lui Paul Gherasim”, organizat de Asociația „Studiul”, condusă de tânărul arhitect Marius Pandele, unul dintre cei mai apropiați discipoli ai marelui pictor.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor mari personalități din lumea artei românești – pictori, critici de artă, restauratori, iconari.

Vă invităm să ascultați o secvență din cuvântul criticului de artă OLIV MIRCEA, recompunând etapele alcătuirii unui catalog de excepție, care a însoțit expoziția „Retrospectivă Paul Gherasim” din 2005, de la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia.

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Articolul anterior

14 mai - Ziua Martirilor

Articolul următor

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI: Începuturi de critică literară

Ultimele articole publicate în Dreptul la memorie

Ruxandra Garofeanu…

La plecarea în veșnicie a criticului de artă Ruxandra Garofeanu, i-am solicitat domnului HORIA ROMAN PATAPIEVICI

Boabele de grâu

Criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu își amintește o scenă miraculoasă din copilărie, petrecută în casa

CRĂCIUNUL COPILĂRIEI

Criticul literar Christian Crăciun se reîntoarce în perioada copilăriei și recompune, cu sensibilitate, dar și cu