Giulia Caminito în limba română

1 min read

Traducerile în limba română din creația literară a unor autori din alte zări ale lumii au constituit, cum se știe, o benefică raportare a scrisului românesc la fenomenul literar de pretutindeni. Din literatura italiană s-a tradus mult la noi și, trebuie să subliniem, și din literatura română în limba italiană.

Colecția „Raftul Denisei” a Editurii Humanitas a oferit cititorilor români romane de ultimă oră ale unor scriitori din generații diferite, cu accent chiar pe generația cea mai tânără. Giulia Caminito este una dintre tinerele autoare italiene. S-a născut la Roma, în 1988. Despre romanul transpus în limba română de Oana Sălișteanu, „Apa lacului nu e niciodată dulce”, i-am solicitat TANIEI RADU, critic și istoric literar de o inteligentă și profundă capacitate de analiză, un comentariu avizat al romanului amintit. 

Fragmentul a fost difuzat la Radio Trinitas, în emisiunea „Revista Culturală Trinitas”, în 16 iulie 2023.

Catalin-Teodor este redactorul-sef al revistei online de jurnalism cultural "Memorie Culturala".
El crede ca fiecare dintre noi putem deveni mai buni in ceea ce facem, in fiecare zi.
De aceea, prin articolele publicate, prin seminariile tinute, prin sfaturile oferite, incearca sa puna in aplicare acest crez.

Previous Story

Omul care aduce cartea…

Next Story

„Crai nou” la Viena

Latest from Blog

„Serafim la vedere”

În toamna lui 2024, Ioana Diaconescu, poetă, prozatoare, cercetătoare în Arhivele CNSAS, publicistă, a fost încununată cu

„Cărțile Memoriei”

În 17 decembrie 2024, distinsa doamnă Monica Pillat a susținută o remarcabilă conferință, intitulată „Memoria cărților”,

MOROMEȚII 3

Regizorul Stere Gulea a oferit cinefililor și iubitorilor de literatură un nou episod din seria „Moromeții”.