Ion Caramitru în rolurile Hamlet (1964), Eduard al III-lea (2008), Shylock (2019)

Ion Caramitru – premiat post-mortem 

1 min read

La Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, într-un cadru festiv, Premiul Criticii a fost decernat, post-mortem, lui Ion Caramitru , actorul care a marcat teatrul românesc, la cota cea mai înaltă în ultimele decenii, prin rolurile shakespeariene antologice, printre care: Hamlet, Romeo, Eduard al III-lea, Macbeth, Prospero, Shylock.

Premiul a fost acordat de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru – secția Teatrologie, în parteneriat cu Asociația Internațională a Criticilor de Teatru.

Laudatio a fost rostit de Ludmila Patlanjoglupreședinte onorific al AICTTeatrologie. George Banu – președinte de onoare AICT şi Jeffrey Eric Jenkinspreședinte AICT au rostit cuvinte de evocare a marelui actor și de susținere a distincției post-mortem.

Distincția a constat într-o diplomă şi un dar prețios de la Muntele Athos – Icoana Maicii Domnului „Pantanassa (Împărăteasa tuturor).

L-am rugat pe domnul George Banu, președinte de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de teatru, o scurtă convorbire pe tema acestui premiu acordat post-mortem lui Ion Caramitru, actorul pe care George Banu îl consideră „shakespearian prin excelență”. Interviul a fost difuzat la „Revista Culturală Trinitas”, Radio Trinitas, din 5 iunie 2022.

 

 

 

Previous Story

NoStringsDating.net: In Which Adult Singles können Pursue heißen Dates & One-Night-Stands

Next Story

4 How To Create An Emotionally Unavailable Guy Fall In Prefer

Latest from Blog

LDSPlanet Review 2021

LDSPlanet is an internet dating site, preferred among Church users, men and women. It really is