Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC

2 mins read

Instituția distincțiilor din spațiul cultural românesc a înregistrat, de curând, pe aceea cu titlul Premiul „Romulus Rusan” pentru cartea de literatură a memoriei, celebrând figura de înaltă ținută intelectuală, morală și civică a celui care dă numele premiului, Romulus Rusan (1935-2016).

La inițierea Premiului au contribuit Fundația „Ana Blandiana și Romulus Rusan” și Fundația „Spandugino”. Prima ediție a Premiului „Romulus Rusan” s-a desfășurat în Spațiul expozițional al Memorialului Sighet din București, str. Jean-Louis Calderon nr. 66.

Ceremonia care a avut loc cu acest prilej a fost emoționant și atașant prezentată de Cristian Pătrășconiu. Ana Blandiana – președinta Fundației „Ana Blandiana și Romulus Rusan” –, Lavinia Spandonide – președinta Fundației „Spandugino” – și Mihai Zamfir – membru al juriului – au evocat personalitatea regretatului Romulus Rusan, au prezentat „Seria de autor Romulus Rusan” de la Editura Spandugino și au conturat portretul de memorialist al laureatului. Acesta a fost Dorian Galbinski,pentru cartea Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC, editura Humanitas, 2021.

Vă invităm să ascultați cuvântul de mulțumire al lui Dorian Galbinski, laureatul acestei prime ediții a Premiului „Romulus Rusan” pentru cartea de literatură a memoriei. Cuvântul a fost difuzat la „Revista Culturală Trinitas”, Radio Trinitas.

Previous Story

Info Security Problems that Organizations Confront

Next Story

Benefits associated with a Online Data Bedroom for Businesses

Latest from Blog

LDSPlanet Review 2021

LDSPlanet is an internet dating site, preferred among Church users, men and women. It really is