O lectură eminesciană a trecutului cultural românesc. Momentul „Epigonii”

1 min read

La rubrica de astăzi vă oferim un fragment din conferința doamnei Prof. univ. LUCIA CIFOR, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, susținută la Putna, în cadrul colocviului „Pater et filius. Continuitate în cultura română și europeană”, 24-28 august 2017.

O lectură eminesciană a trecutului cultural românesc. Momentul „Epigonii” s-a intitulat prelegerea în care dna prof. univ. Lucia Cifor propune, pe lângă o abordare estetică a poemului amintit, precum și una etică.

Fragmentul a fost difuzat în emisiunea „Revista Culturală Trinitas”, din 8 octombrie 2017 (Radio Trinitas).

 

Legendă Fotografie:

Conferențiarii primei sesiuni a Colocviului „Pater et filius”. De la stânga la dreapta: Ierom. Hrisostom, Prof. univ. Ștefan Afloroaei, Prof. univ. Ion Pop și Prof. univ. LUCIA CIFOR. Foto: Dacian Andoni

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI : „Plăcerea cititului”

Next Story

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI : „Poveștile copilăriei” (I)

Latest from Blog