Revista Culturala – „Despre George Bacovia”

1 min read

În cadrul Festivalului Național „George Bacovia” (14-17 septembrie 2017), Bacău, revista „Ateneu” a organizat colocviul cu tema „Efectul Bacovia”. Prezentă la dezbatere, poeta și criticul de artă MAGDA CÂRNECI, originară din Bacău, a vorbit deopotrivă despre orașul natal și despre George Bacovia. Fragmentul a fost difuzat în emisiunea „Revista Culturală Trinitas”, Radio Trinitas, din data de 24 septembrie 2017.

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

1 Comment

  1. In volumul pe care l-a îngrijit (Ed. Babel, 2017), Florin Vasiliu a avut voie să preia AMINTIRILE DESPRE BACOVIA stilizate de Isabela Vasiliu-Scraba cu condiția să menționeze numele scriitoarei, condiție pe care n-a respectat-o (vorba Scripturii: „Vrăjmașii tăi vor fi cei dintr-o casă cu tine”, Matei, cap. 10). Fără a ști că stilizarea îi aparține Isabelei Vasiliu-Scraba, criticul N. Manolescu scrie că „citim paginile ca pe o ficțiune scrisă cu talent…Maximilian Vasiliu a fost un om…cu darul condeiului” (Rom. Lit., 12/2018). Vezi: https://isabelavs2.wordpress.com/amintiri-bacovia/ .

Comments are closed.

Previous Story

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI : „Plăcerea cititului”

Next Story

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI : „Plăcerea cititului”

Latest from Blog

PEN România

Scriitorul și traducătorul Radu Vancu este președintele PEN România, filiala românească a PEN INTERNATIONAL. Vă invităm