Scrisoare despre „umanism”

1 min read

La Facultatea de Filosofie a Universității din București, s-a desfășurat, la sfârșitul lunii mai 2017, colocviul

Scrisoare despre „umanism” – după 70 de ani,

colocviu organizat de Secția de Studii Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București și de Institutul de Filosofie „Alexandru Dragomir”.

Scrisoare despre „umanism” este cunoscutul eseu al filosofului german Martin Heidegger, cuprins în volumul „Repere pe drumul gândirii”, București, 1988, traducere deThomas Kleininger și Gabriel Liiceanu.

În 2017 s-au împlinit 70 de ani de la apariția scrisorii. Tinerii gânditori de la Facultatea de Filosofie din București și-au construit conferințele în jurul unui citat sau altul din scrisoarea lui Heidegger.

Îl ascultați pe Cristian Ciocan, sufletul acestui colocviu.

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Minunea timpului trăit: Familia Pillat și cultura română

Next Story

La frişcă!

Latest from Blog