Ziua Mondială a Poeziei – 21 martie 2021

1 min read

În fiecare an, pe 21 martie, la echinocțiul de primăvară, este sărbătorită ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI. 

Clusterul EUNIC Roma (European Union National Institutes for Culture) a propus ca ediția din 2021 a acestui mare eveniment să fie dedicat lui Dante Alghieri, la împlinirea la 700 de la trecerea lui în eternitate.

Doamna Oana Boșca Mălin, director de programe la Accademia di Romania din Roma, a răspuns solicitării noastre de a prezenta felul în care a fost celebrată Ziua Mondială a Poeziei, în carul instituției amintite.

Dialogul, înregistrat înaintea evenimentului, a fost difuzat la emisiunea „Revista Culturală Trinitas”, Radio Trinitas, pe 21 martie 2021.

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Despre Shakespeare…

Next Story

Istoria istoriei

Latest from Blog