Amintiri fara memorie

1 min read

Constatăm cu bucurie că avem, în zilele noastre, edituri de elită. Unele sunt cunoscute de bune decenii. Editura Humanitas, de pildă, a împlinit 30 de ani de existență. Altele și-au început drumul, în spațiul editorial românesc, în urmă cu doar 10-12 ani, dar probează deja o imagine selectă. Numim aici Editura Spandugino, condusă de distinsa doamnă Lavinia Spandonide și de domnul Paul Marinescu, director editorial.

Recent, Editura Spandugino a lansat un volum remarcabil: Amintiri fără memorie  de Alexandru Ciorănescu, volum îngrijit excelent de prof. univ. Mircea Anghelescu. De la evenimentul lansării acestui volum (5 martie 2020, în spațiul generos al Librăriei Humanitas de la Cișmigiu), vă oferim un fragment din comentariul domnului Andrei Pleșu, comentariu care a fost un adevărat regal.

Legendă Foto Humanitas

De la stânga la dreapta: Paul Marinescu, Andrei Pleșu, Lavinia Spandonide, Mircea Anghelescu

[audiomack background=”1″ src=”https://audiomack.com/embed/song/memorie-culturala/andrei-plesu-despre-alexandru-cioranescu”]

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

„Ai atâtea vieți, câte cărți ai citit.”

Next Story

Chiotitul

Latest from Blog