An omagial al satului romanesc

1 min read

Conform unui ritual stabilit de regretatul critic de artă Dan Hăulică (1932-2014), inițiatorul Fundației „Credință și Cultură. Maica Benedicta”, colocviul anual organizat de această fundație, la Mănăstirea Putna, se deschide cu o expoziție de artă plastică.

Anul acesta momentul a reflectat tema propusă în 2019 de Patriarhia română, și anume An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

Prin urmare, la Centrul Cultural „Iacob Putneanul”, de la Mănăstirea Putna, una din săli a găzduit expoziția de fotografie „SATUL BUCOVINEAN”, cuprinzând fotografii din satele Crasna și Putna, oferite mănăstirii de locuitorii acestor așezări, la care s-au adăugat fotografii artistice, tot ale satului bucovinean, aduse la Putna de Marius Pandele (arhitect) și de pictorii Constantin Flondor și Dacian Andoni.

Fotografiile „neartistice” reprezintă un admirabil document al vieții satului din secolul XX.

Expunerea de fotografie din satele Crasna și Putna i se datorează Părintelui Ierodiacon Timotei Tiron. Îl ascultăm prezentând această expoziție.

[audiomack background=”1″ src=”https://audiomack.com/embed/song/memorie-culturala/05-timotei-tiron”]

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Fabula existentiala

Next Story

Lansare de carte la Gaudeamus: Custodele, un nou roman al prozatoarei Andreea Nanu

Latest from Blog