„Emil Boșca-Mălin – luptător pentru libertatea ideilor și credințelor sale”

1 min read

Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR) – secția română a Asociației Jurnaliștilor Europeni (AEJ) – a inițiat, în parteneriat cu Fundația Academia Civică, seria de conferințe și dezbateri așezată sub genericul „Curaj și Jertfă. Ziariști români în închisorile comuniste”. 

Prima întâlnire a avut loc pe 26 ianuarie 2024, în Sala de Conferințe a Memorialului Sighet din București, pe tema „Emil Boșca-Mălin – luptător pentru libertatea ideilor și credințelor sale”. Invitată a fost conf. dr. Oana Boșca-Mălin, nepoata ziaristului, editoarea volumului „Emil Boșca-Mălin, Zbucium.File dintr-o viață trăită”, Editura Fundației Academia Civică, 2023.

Oana Boșca-Mălin a fost prezentă și la microfonul emisiunii „Revista Culturală Trinitas”, Radio Trinitas, duminică, 17 martie 2024, spre a vorbi despre bunicul domniei sale, ziaristul Emil Boșca-Mălin, despre formația culturală temeinică, responsabilitatea și etica jurnalistică de care a dat dovadă. Pentru libertatea ideilor și credințelor sale, Emil Boșca-Mălin (1913-1976) a suportat teroarea închisorilor comuniste și a urmăririi de către poliția politică (Securitate).

Vă oferim un fragment din convorbirea cu doamna OANA BOȘCA-MĂLIN.

Previous Story

In memoriam Alex Ștefănescu

Next Story

30 ans d’appartenance de la Roumanie à la Francophonie

Latest from Blog