Eminescu si Putna

1 min read

Pe 3 iulie 2019, s-au împlinit zece ani de la plecarea în veșnicie a unui mare intelectual umanist român: profesorul universitar ieșean DUMITRU IRIMIA (1939-2009), eminentul stilistician și eminescolog, atașat profund de cultura și spiritualitatea românești, în orice teritoriu locuit de români s-ar manifesta ele. 

Am selectat, din Fonoteca Colocviilor de la Putna, un fragment dintr-o remarcabilă conferință, susținută de regretatul profesor Dumitru Irimia, despre „Eminescu și Putna”, amintind de sărbătoarea din 1871 de la Putna, al cărei suflet a fost poetul eponim al literaturii române. 

Fragmentul cu vocea profesorului Irimia a fost difuzat la „Revista Culturală Trinitas”, Radio Trinitas – 07 iulie 2019.

[audiomack src=”https://audiomack.com/song/memorie-culturala/dumitru-irimia-2007″]

 

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Fără învățătură, sufletul se usucă

Next Story

Fabula existentiala

Latest from Blog