Nicolae Manolescu despre Mircea Eliade

1 min read

În 13 martie 1907, se năștea, la București, cel care avea să devină istoricul religiilor prin excelență, savantul Mircea Eliade. În „Istoria critică a literaturii române”, Operamagna a lui Nicolae Manolescu, Mircea Eliade se bucură de aprecierea criticului ca autor de proză, mai ales de nuvelistică fantastică.

La rubrica de astăzi, îl puteți asculta pe NICOLAE MANOLESCU evocându-l pe Mircea Eliade și alcătuindu-i un portret unic. Amintirile criticului de la București despre Mircea Eliade se împletesc cu cele referitoare la marele lingvist și filosof al limbajului, care a fost  Eugenio Coșeriu (basarabean la origine), de asemenea recunoscut pe plan internațional.

Fragmentul a fost difuzat la Revista Culturală Trinitas, din 11 martie 2018.

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Săptămâna 12 – 18 martie 2018 la Filarmonica „George Enescu”

Next Story

VIAȚĂ ȘI CĂRȚI (23)

Latest from Blog