Originalitatea lui Mircea Cărtărescu

1 min read

În cadrul emisiunii „Revista Culturală Trinitas”, serialul dedicat „Istoriei critice a literaturii române” de Nicolae Manolescu (ediția a II-a, Editura Cartea Românească, 2019) a ajuns la generația postmodernă de la noi. Unul dintre vârfurile ei este, incontestabil, Mircea Cărtărescu.

În ce constă originalitatea poetului și prozatorului Mircea Cărtărescu?

Vă invităm să ascultați o secvență din convorbirea purtată cu domnul profesor Nicolae Manolescu despre Mircea Cărtărescu și difuzată în cadrul emisiunii amintite.

[audiomack background=”1″ src=”https://audiomack.com/embed/song/memorie-culturala/nicolae-manolescu-mircea-cartarescu”]

Nicolae Manolescu - critic și istoric literar român, cronicar literar și profesor universitar, membru titular al Academiei Române. Ambasador al României la UNESCO și președintele Uniunii Scriitorilor din România (pentru al doilea mandat). Manolescu este considerat, în general, ca unul dintre cei mai importanți critici literari români din ultimele decenii.

Una dintre cărțile sale fundamentale este Istoria critică a literaturii române, apărută în 2008 într-o ediție definitivă. Este, de asemenea, directorul revistei România literară. În luna decembrie 2011, Senatul Universității din București l-a declarat Profesor emerit. Administrația prezidențială l-a decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce, cea mai înaltă distincție a statului român.

Previous Story

Boabele de grâu

Next Story

In Memoriam – Ruxandra Garofeanu

Latest from Blog