MIRCEA SCARLAT (10.04.1951-18.12.1987)

1 min read

„Generația 80 a dat câțiva buni critici, dar, cu excepția lui Mircea Scarlat, a lui Ion Simuț și parțial a lui Dan C. Mihăilescu, puțini sunt istorici literari interesați nu doar de o epocă anume, ci de întreaga istorie a literaturii.” scrie  Nicolae Manolescu în „Istoria critică a literaturii române”, ediția a doua, Ed. Cartea Românească, 2019.

Mircea Scarlat va fi evocat și în convorbirea cu domnul profesor Nicolae Manolescu, difuzată la Radio Trinitas, în emisiunea „Revista Culturală Trinitas”, duminică, 10 aprilie 2022. Vă oferim spre audiție un scurt fragment.

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

O Filozofie a Educatiei

Next Story

Zugravul Grigore Popovici

Latest from Blog