Mostenirea Eminesciana

1 min read

În preajma lui 15 ianuarie – ziua de naștere a lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Române – scriitori talentați și atașați de predecesorii lor de cel mai înalt rang din literatura română meditează asupra felului în care au primit și în care transmit mai departe prețiosul tezaur de creație eminesciană.

Unul dintre acești scriitori actuali este Adrian Alui Gheorghe, poet, prozator, eseist de puternică vână literară. Iată cum înțelege, într-o formulă poetică, Adrian Alui Gheorghe „predania” creației eminesciene către generațiile următoare.

Fragmentul a fost difuzat la emisiunea „Revista Culturală Trinitas”, Radio Trinitas, în 12 ianuarie 2020.

[audiomack background=”1″ src=”https://audiomack.com/embed/song/memorie-culturala/adrian-alui-gheorghe-eminescu”]

Teodora Stanciu - Profesoară de română, franceză, publicistă. Realizatoare de emisiuni complexe la Redacția Literară „Vasile Voiculescu”: „Revista literară Radio”, „Etică-Estetică”, „Universitatea Radio”, „Mari cărți, mari civilizații” etc. la Radio România Cultural (1990-2013). În prezent realizatoarea emisiunii „Revista culturală" la Radio Trinitas. Laureată a diferitor premii, inclusiv Premiul Academiei Române pentru emisiuni la Radio România Cultural (2009). Decorată cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler acordat de Președinția României în 2014.

Previous Story

Horia-Roman Patapievici „Misterul poeziei”

Next Story

Traian Cherecheș – un talent de anvergură

Latest from Blog

„Serafim la vedere”

În toamna lui 2024, Ioana Diaconescu, poetă, prozatoare, cercetătoare în Arhivele CNSAS, publicistă, a fost încununată cu

„Cărțile Memoriei”

În 17 decembrie 2024, distinsa doamnă Monica Pillat a susținută o remarcabilă conferință, intitulată „Memoria cărților”,

MOROMEȚII 3

Regizorul Stere Gulea a oferit cinefililor și iubitorilor de literatură un nou episod din seria „Moromeții”.